Iskanje violinista

Izšla je knjiga belgijskega pisatelja Françoisa Emmanuela Partija indijskega šaha v prevodu Suzane Koncutl. Avtor je sicer psihiater,najraje pa piše romane.

Objavljeno
19. februar 2006 18.29
François Emmanuel
Pri založbi Modrijan je izšla knjiga belgijskega pisatelja Françoisa Emmanuela Partija indijskega šaha v prevodu Suzane Koncutl. Avtor je sicer psihiater, vednar se ukvarja tudi s pesništvo, gledališčem najraje pa piše romane.

V knjigi Partija indijskega šaha bi rad Amedeo Seguzzi, amaterski violinist, pustil službo pri policiji. Pred tem pa mora opraviti še zadnjo nalogo: izslediti Antona Šaljagina, izginulega agenta, davno prebeglega ruskega violinista. Seguzzi se, očaran nad osebnostjo izginulega, ves preda zasledovanju, ki ga iz Palerma vodi v Sankt Peterburg, od tam pa na obale Indijskega oceana. Pot se prek epizod Šaljaginovega življenja in njegovih žensk polagoma preveša v nenavadno notranjo nujo, iskanje nove identitete.

Avtor se v knjigi spretno poigrava s strukturo detektivskega romana, v katero vpenja problematiko sodobnega življenja in eksistencialnih vprašanj.