Islamisti izsilili odpoved koncerta Beyonce

Beyonce Knowles je odpovedala malezijski koncert, ki ga je načrtovala v prestolnici te azijske države, v Kuala Lumpurju. Razlog so nasprotovanja islamistov, ki jih motijo njene obleke in nastop.

Objavljeno
21. oktober 2009 12.56
Ka.K./STA
Ka.K./STA
Kuala Lumpur - Beyonce se je sicer pred tem že strinjala, da se za načrtovani koncert obleče bolj zadržano in nekoliko prilagodi svoj nastop na odru. Kljub temu so lokalni prireditelji sporočili, da koncert odpade, novega morebitnega datuma pa niso navedli.

 

Malezijski minister za turizem Rais Yatim je izjavil, da vlada Beyonce ni postavila nobenih pogojev v zvezi z nastopom, odločitev o odpovedi koncerta pa je pripisal pritiskom tamkajšnjih skrajnih islamistov, piše časnik New Straits Times.

 

Malezijska islamistična stranka Parti Islam SeMalaysia (PAS) je koncertu Beyonce nasprotovala, ker sta pevkin stil oblačenja in način nastopanja "preveč seksi" za tamkajšnje občinstvo. Beyonce je tako že drugič propadel koncert v Maleziji. Prvič se ji je to zgodilo leta 2007, ko je PAS prav tako hudo nasprotoval njenemu nastopu.

 

Islamisti so pred tem že večkrat protestirali proti koncertom zahodnih pevskih zvezdnic, kot so Rihanna, Avril Lavigne, Pussycat Dolls in Gwen Stefani. Islam je prevladujoča religija v Maleziji, sicer pa živi tam tudi veliko kristjanov, budistov in hindujcev.