Izsilljevalca od Travolte zahtevala 25 milijonov

Na Bahamih poteka sodna obravnava zoper izsiljevalca ameriškega igralca Johna Travolte, ki sta po smrti njegovega sina Jetta v zameno za uničenje ključnega dokumenta zahtevala 25 milijonov dolarjev.

Objavljeno
24. september 2009 10.50
Š. Ro.
Š. Ro.
Los Angeles - Na Bahamih se je včeraj začela sodna obravnava po smrti 16-letnega Jetta Travolte, sina ameriškega igralca Johna Travolte in njegove žene Kelly Preston.

 

Nekdanja bahamska senatorka Pleasant Bridgewater in član reševalne ekipe, ki je posredovala ob smrti 16-letnika, Tarino Lightbourne sta namreč obtožena izsiljevanja filmskega zvezdnika. Od Travolte naj bi namreč zahtevala 25 milijonov dolarjev v zameno, da prekrijeta dokumentacijo v zvezi s smrtjo 16-letnika. Oba sta obtožbe že zanikala, Bridgewaterjeva pa je po aretaciji tudi odstopila z mesta senatorke na Bahamih.

 

Travolta in Prestonova, ki sta se po sinovi nesreči januarja letos le redko pojavila v javnosti, sta na sodišču povedala, da sta v letovišče Grand Bahama pripotovala skupaj s 16-letnim sinom Jettom in 8-letno hčerko Ello, spremljale pa so ju tudi štiri varuške. Pričanje je igralec začel z obnovo dogajanja na dan pred sinovo smrtjo. Tistega dne ga je prebudila ena od varušk, ki je našla Jetta ležati na tleh v kopalnici, druga od varušk ga je skušala oživljati. Travolta je nato sam nadaljeval z oživljanjem sina, ki je bil avtist.

 

Na sodišču je izjavo podal tudi policijski inšpektor Andrew Wells in povedal, da je Travolta želel s sinom odleteti v ZDA, namesto v najbližjo bolnišnico na Bahamih. Pri tem pa je Lightbourne, ki je bil v reševalni ekipi, želel podpisano izjavo, da se Travolta odreka zdravniški oskrbi za sina.

 

Ameriški igralec je povedal, da je v šoku in naglici ob nesreči sina res podpisal omenjeni dokument, na podlagi katerega so Travolto tudi izsiljevali, ne da bi ga prebral.

 

Bahamski tožilec Bernard Turner je v obravnavi povedal tudi, da so izsiljevalci Travolti grozili tudi s ponarejanjem izjav, v primeru, da jim ne izplača zahtevane vsote. Sojenje se bo nadaljevalo danes.