Izštekani Gal Gjurin

V soboto, 28. novembra, bo ob 20.30 v ljubljanskem Kinu Šiška koncert zagnanega glasbenika Gala Gjurina, ki bo med drugim predstavil tudi svojo novo pesem Daj povej.

Objavljeno
03. november 2009 14.10
Anna Omarczyk
Anna Omarczyk
V Kinu Šiška bo v soboto ob 20.30 koncert znanega slovenskega izvajalca Gala Gjurina, ki bo predstavil pregled svojega dosedanjega ustvarjanja in novo pesem Daj povej.

Dolgo pričakovani singel Daj, povej je po mnenju mnogih najboljša in radijskim valovom najbolj prijazna skladba z Galove zadnje plošče Srce (izšla januarja letos pri založbi Sedvex), napoveduje Galov jesenski izštekani koncert. Daj, povej, tretji singel s plošče Srce nam prinaša produkcijsko svež in svojevrsten zvok, dotikajoč se na eni strani zvoka žlahtnih osemdesetih, na drugi pa sredinskega pop rocka. Pesem Daj, povej hitro aranžmajsko preseže okvir klasične rockovske balade, je nežna balada, kot je balada tudi Kaj vse bi dal – in je trden rock, saj nam ob poslušanju prične v taktu migati glava ali pa vsaj desno stopalo ...

In ker je Gal po rodu čistokrvni Šiškar, doma le lučaj stran od Kina Šiška, in ker ga na ta prostor vežejo številni prijetni spomini (snemanje dveh videospotov idr. (za skladbi Ledena in Kaj vse bi dal) bo tokratno koncertno vzdušje toliko bolj domače in sproščeno. Seveda se bo na repertoarju znašla tudi Daj, povej kot tudi njegove druge uspešnice – in nekatere izmed njih še iz časa Olivije.
Poleg posebnih izdaj njegovih albumov, bo dogodek popestrila še fotografska razstava Mihe Golarja – Majkija, ki Gjurina in njegovo glasbeno ekipo spremlja že vrsto let.