Jackson polni filmsko blagajno

Težko pričakovani dokumentarni film o Michaelu Jacksonu This Is It, ki je prišel v kino dvorane pred petimi dnevi, je že zaslužil 67 milijonov evrov. Predvajanje filma podo podaljšali do treh tednov.

Objavljeno
02. november 2009 10.39
Ka.K.
Ka.K.

 

Los Angeles – Dokumentarni film o Michaelu Jacksonu This Is It, ki je prišel na kino sporede pred petimi dnevi, je z zaslužkom že prebil magično mejo 100 milijonov dolarjev, kar znaša 67 milijonov evrov. Film je skočil na prvo mesto na lestvici najbolj gledanih filmov za noč čarovnic in samo za konec tedna zaslužil 14 milijonov evrov. Prava evforija vlada na Japonskem, kjer je pridelal 6,7 milijona prihodkov, prav nič pa ne zaostajata Nemčija in Francija s približno 4 milijoni evrov prihodkov. Rekorderka, po prihodku od filma v Evropi, je Velika Britanija, kjer je imel Jackson napovedano koncertno turnejo. Na Otoku so drli v kina in filmu prinesli 5 milijonov evrov prihodkov.

 

Rory Bruer, predstavnik podjetja Sony, ki je odkupilo pravice za film, je povedal: "Jacksona ljubijo po vsem svetu. Azija, Afrika, Evropa, Južna Amerika, vsi kontinenti ljubijo njega in njegovo glasbo.“

 

Predvideni čas predvajanja je bil dva tedna, a po uspehu pri Sonyju že začeli razmišljajo o podaljšanju predvajanja. Predstavnik Sonyja je povedal, da bodo film predvajali od enega do treh tednov več, to pa bo odvisno od posameznega kraja predvajanja.