Jacksonova pesem stara četrt stoletja

Le nekaj ur po izidu težko pričakovane pesmi This Is It se je izkazalo, da je pesem stara 26 let in je nastala v sodelovanju Michaela Jacksona z glasbenikom Paulom Anko.

Objavljeno
13. oktober 2009 23.32
Ka.K.
Ka.K.
Los Angeles - Le nekaj ur po izidu pesmi Michaela Jacksona This Is It, je prišla na dan resnica o njenem nastanku. Pesem je nastala pred 26 leti v sodelovanju s pevcem Paulom Anko. Soavtor pesmi, ki je imela prvotni naslov I Never Heard, je založbi zagrozil s tožbo, zato so mu nemudoma priznali polovično avtorstvo. Po dogovoru je Anka povedal: "Izdali so jo po pomoti, izdali so mojo pesem, izdali so mojo produkcijo z Jacksonovim glasom, posneto v mojem studiju, zato bom dobil polovico od dobička, kar se mi zdi prav."

 

Pesem je bila napisana za album portoriškega glasbenika, a na koncu ni bila objavljena. Nato je Anka leta 1991 naredil priredbo za latinsko pevko Sa-Fire, a pesem ni doživela posebnega uspeha.

 

Pesmi This Is It in I Never Heard imata enak vokal in linijo klavirja, nova različica pa ima dodane spremljevalne vokale, ki so jih odpeli Jacksonovi bratje.

 

Pesem, ki so jo reklamirali kot "še nikoli slišano", bo tudi v filmu o Michaelu Jacksonu This Is It.