Jacksonovo rokavico prodal za 34.000 evrov

Na dražbi v Sydneyju so prodali rokavico, ki jo je na poroki z Debbie Rowe leta 1996 nosil preminuli kralj popa Michael Jackson. Nov lastnik je zanjo odštel 34.000 evrov.

Objavljeno
06. september 2009 17.32
Š. Ro./STA
Š. Ro./STA
Sydney - V Sydneyju so danes na dražbi prodali z bleščicami posuto rokavico, ki jo je ob poroki z medicinsko sestro Debbie Rowe leta 1996 nosil junija preminuli "kralj popa" Michael Jackson. Lastnik je za rokavico iztržil okoli 34.000 evrov, del Jacksonove poročne garderobe pa naj bi svoj prostor v prihodnje našel v Las Vegasu.

 

Gre za prodajo prve izmed Jacksonovih rokavic - te so bile njegov zaščitni znak - odkar je zvezdnik junija preminil na svojem domu v Kaliforniji. Rokavica bo iz Avstralije potovala v ameriški Las Vegas, kjer naj bi po navedbah melbournske avkcijske hiše Bonhams and Goodman dobila svoje mesto v tamkajšnji restavraciji Hard Rock Cafe.

 

Jackson je omenjeno rokavico nosil med poročnim obredom, ko je leta 1996 v Sydneyju večno zvestobo obljubil tedaj noseči Roweovi. Še istega večera se je udeležil tudi premierne uprizoritve filma Ghosts, kjer je odigral eno izmed glavnih vlog. Rokavico je tedaj vrgel med občinstvo, srečnemu dobitniku pa je prav ta rokavica danes prinesla vsoto, ki je med drugim dvakrat višja od vsot, ki so jih Jacksonove rokavice dosegale pred njegovo smrtjo.