James Brown bo končno počival v miru

Otroci Jamesa Browna in njegova vdova so se končno uspeli dogovoriti, kje bodo Browna pokopali. Zadnje počivališče pevca na željo otrok ostaja tajno.

Objavljeno
21. februar 2007 15.31
Miami - Otroci preminulega kralja soula Jamesa Browna in njegova vdova Tomi Rae Hynie so se končno uspeli dogovoriti, kje bodo Browna pokopali. Kot je v torek povedal odvetnik Hynieve Robert Rosen, zadnje počivališče pevca na željo otrok ostaja tajno, pogreb pa bo verjetno v naslednjih nekaj dneh. Brown je sicer v starosti 73 let umrl že lani na božični dan, vendar pa ga zaradi družinskih sporov glede mesta pokopa doslej niso mogli pokopati.

Medtem pa je sodnik v Južni Karolini v torek izdal sodbo v primeru pritožbe Brownovih otrok zaradi domnevno slabega gospodarjenja z imetjem pokojnega s strani treh skrbnikov. Sodnik je odločil, da lahko vsi skrbniki nadaljujejo s svojim delom, hkrati pa je določil, da bo njihovo delo odslej nadzoroval poseben upravnik. Tako Brownovi otroci kot vdova so z imenovanjem posebnega upravnika zadovoljni.

Otroci pokojnega pevca so sicer na sodišču z različnimi dokumenti dokazovali, da so skrbniki "s slabim gospodarjenjem na škodo Browna tratili sredstva in prihodke fundacije". Omenjena fundacija razpolaga z večino premoženja Browna, med drugim tudi z avtorskimi pravicami za njegovo glasbo in s 24 hektarjev velikim posestvom na Beach Islandu.