Joli odslej Batageljeva

Jolanda Čeplak, slovenska kraljica atletskih stez, je že pred časom obrnila povsem nov list v svojem življenju. Po odmevni zaroki v medijih je svojo zvezo včeraj oplemenitila še s poroko.

Objavljeno
17. oktober 2009 23.31
Špela Robnik
Špela Robnik

Jolanda Čeplak, slovenska kraljica atletskih stez, je že pred časom obrnila povsem nov list v svojem življenju. Začasna ločitev od njene največje ljubezni, atletike, ji je prinesla novo, veliko, še večjo ljubezen - štiri leta mlajšega Primorca, Andreja Batagelja. Po odmevni zaroki v medijih sta svojo zvezo včeraj oplemenitila še s poroko.

 

Tako se je iz slovenske javnosti za vedno poslovila Jolanda Čeplak, atletinja, ki je podirala rekorde, osvajala kolajne, a športno pot nato prekinila zaradi dopinške afere. Nekdanjo Joli je zdaj zamenjala močnejša, mladostnejša in bolj sproščena Jolanda Batagelj.

 

K temu je bržkone veliko pripomogel tudi njen izbranec Andrej, ki jo je spodbujal in ji pomagal tudi pri njeni vrnitvi na atletske steze. Par namreč skupaj trenira na atletskem stadionu Kladivar v Celju.

 

Simpatični troskokaš je pred Jolando z zaročnim prstanom pokleknil kar med njunim nastopom v eni od televizijskih oddaj. Celjanka je takrat od presenečenja ostala brez besed in nato v solzah sreče padla svojemu izbrancu v objem.

 

Zaljubljenca sta tako usodni da izrekla včeraj v Celju. Ženin se je po nevesto v Dobrno odpravil s svojega doma v Kromberku pri Novi Gorici. Poročni obred se je nato nadaljeval v celjskem Pokrajinskem muzeju, kjer je par poročil celjski podžupan in nekdanji atlet Stane Rozman. Andrejeva priča je bil košarkarski trener Dejan Gašparin, Jolandina pa Avrelija Kompan.

 

Mladoporočenca Batagelj so dobro razpoloženi v zakonski stan pospremili njuni številni prijatelji, zlasti iz atletskih vrst. Po koncu »uradnega dela« se je družba preselila v hotel Štorman, zabava s skupino Črna mačka pa je trajala do jutra.