Joliejeva iz vietnamske sirotišnice odpeljala triletnika

Ameriška filmska zvezdnica Angelina Jolie je skupaj s triletnim dečkom, ki ga namerava posvojiti, zapustila vietnamsko sirotišnico na obrobju mesta Hošiminh.

Objavljeno
15. marec 2007 10.23
Hošiminh - Ameriška filmska zvezdnica Angelina Jolie je skupaj s triletnim dečkom, ki ga namerava posvojiti, zapustila vietnamsko sirotišnico na obrobju mesta Hošiminh in se odpravila na vietnamsko ministrstvo za pravosodje, kjer so vietnamski uradniki sprožili postopek posvojitve. Deček, ki so ga starši po rojstvu zapustili, je doslej živel v sirotišnici na obrobju mesta Hošiminh. Kot pravijo v sirotišnici, je zdrav in prijazen, a malo sramežljiv, rad pa igra nogomet.

Joliejeva je v sirotišnico prispela obkrožena s falango varnostnikov skupaj s petletnim posvojencem Maddoxom. V sirotišnici jo je pričakalo okoli 20 otrok oblečenih v tradicionalne vietnamske tunike.

S triletnim dečkom se je najprej odpravila na vietnamsko pravosodno ministrstvo, kjer se je zadržala približno pol ure, potem pa se je po navedbah tamkajšnjih uradnikov odpravila na ameriški konzulat, kjer naj bi novemu posvojencu izdali potni list. Če bo šlo vse po načrtih, bo Angelina z dečkom odpotovala v ZDA že konec tega tedna.

Angelina je vlogo za posvojitev vložila kot mati samohranilka, saj z njenim partnerjem, igralcem Bradom Pittom, nista poročena. Skupaj imata tri otroke: posvojenega petletnega Maddoxa iz Kambodže in dveletno Zaharo iz Etiopije ter hčerko Shiloh, ki jo je Angelina povila maja lani.