Kdo bo zmagovalec italijanske kancone?

V italijanskem letovišču San Remo je napeto vzdušje pred sobotnim velikim finalom že 57. izdaje sanremskega festivala italijanske kancone.

Objavljeno
02. marec 2007 13.04
San Remo - V italijanskem letovišču San Remo se približuje veliki finale že 57. izdaje sanremskega festivala italijanske kancone. Med znanimi pevci, ki si letos poskušajo izboriti lovoriko najboljšega italijanskega popularnega izvajalca leta, so Al Bano, Milva, Mango, Johnny Dorelli, Antonella Ruggiero in Tosca. Na odru Pippa Bauda, ki letos festival vodi že 12., spremlja znana starleta Michelle Hunziker. Tuji gostje festivala so skupini Take That in Scissor Sisters ter Norah Jones in Joss Stone.

Na prvih dveh festivalskih večerih so se v kategoriji Campioni (Zmagovalci) poleg zgoraj omenjenih predstavili še Leda Battisti, Marcella in Gianni Bella, Fabio Concato, Simone Cristicchi, Francesco skupaj z Robyjem Facchinettijem, Amalia Gre', Piero Mazzocchetti, Paolo Meneguzzi, Nada, Paolo Rossi, Daniele Silvestri ter skupine Stadio, Velvet in Zero Assoluto. V skupini Giovani (Mladi) je nastopilo 14 novih upov.

Letošnji festival je prinesel nekaj novosti. V skupini "znanih" med festivalom ni izločevanja. Vsak izvajalec skladbo odpoje trikrat v teku petih festivalskih večerov, zadnjič na velikem finalu v soboto, 3. marca, ko bodo razglasili zmagovalca festivala. Mladi izvajalci so v dveh skupinah nastopili torek in v sredo. Osem izbranih finalistov se bo za zmago pomerilo drevi.

Zmagovalec lanske izdaje festivala v italijanskem mestu rož je bil Povia, ki je prepričal s pesmijo "Vorrei avere il becco" (Rad bi imel kljun). Za najboljšo žensko izvajalko je bila izbrana Anna Tatangelo, kot najboljši mladi talent je triumfiral Riccardo Mafoni, skupino Nomadi pa so okronali z nazivom najboljše skupine na 56. San Remu.