Kidmanova v ameriškem kongresu o nasilju nad ženskami

Hollywoodska zvezdnica Nicole Kidman je v ameriškem kongresu spregovorila o nasilju nad ženskami. Kongresniki so bili nad nastopom lepotice očarani.

Objavljeno
22. oktober 2009 11.37
An.B./STA
An.B./STA
Washington - Nicole Kidman je v sredo v temni obleki, z zvezdniškim make-upom in spuščenimi lasmi popolnoma navdušila člane ameriškega kongresa, ki jih je prišla opozoriti na nujnost preprečevanja nasilja nad ženskami po vsem svetu.

 

"Nasilje nad ženskami in deklicami je morda ena najbolj razširjenih kršitev človekovih pravic na svetu. Ne pozna meja, rase ali družbenega razreda," je pred podkomisijo za zunanjo politiko predstavniškega doma kongresa med drugim dejala Kidmanova, ki je ambasadorka dobre volje pri Skladu ZN za razvoj za ženske (Unifem). Po njenih besedah je bila v nekem življenskem momentu zlorabljena vsaka tretja ženska na svetu, kot skrajni primer pa je zvezdnica navedla pakistanske ženske, ki jih njihovi možje ob morebitnem izobraževanju polivajo s kislino.

 

Kongresniki so prisluhnili več predstavnikom nevladnih organizacij, Kidmanova pa je verjetno pritegnila največ pozornosti. Med drugim se ji je po nastopu zahvalil predsednik podkomisije Bil Delahunt, ki je dejal: "Zaradi vaše slave je drugače. Brez vas bi bil ta prostor zelo prazen." Omenjeni komite sicer razmišlja o podpori Mednarodnemu memorandumu o nasilju nad ženskami.