30. slovenski knjižni sejem: založniški dogodek desetletja

Častni gost sejma bo Ciril Zlobec, gostovale bodo škotske založbe, osrednja tema bo Kekec.

Objavljeno
01. oktober 2014 15.47
 V. P. S., kultura
V. P. S., kultura

Jubilejni knjižni sejem, ki bo potekal od 26. do 30. novembra v Cankarjevem domu v Ljubljani, bo po napovedih organizatorjev dogodek z velikimi ambicijami, celo založniški dogodek desetletja.

Komercialni del sejma bo spremljalo skoraj 200 različnih dogodkov. Poleg že ustaljenih programskih sklopov, kot so debatna knjigarna, založniška akademija, forum za obiskovalce, pisateljski oder, šolski knjigosled, e-cona, zajtrk s pisatelji in strokovni dan s knjigotrško akademijo, bodo letos na sejmu tudi nekatere novosti, kot so slavnostna akademija s častnim gostom Cirilom Zlobcem, gostovanje škotskih založb, osrednja tema sejma (to bo letos ob 130. obletnici rojstva Josipa Vandota Kekec), Kulinarfest, ARSov oder, afterpartyji v dvorani Duše Počkajeve itd.

V okviru sejma bo podeljenih tudi cela vrsta nagrad: Schwentnerjeva nagrada, nagrada za knjigo leta, za literarni prvenec, za najlepšo slovensko knjigo, za poslovno knjigo leta, za mladega prevajalca, zlate hruške, nagrada MIRA in posebno priznanje za prispevek k razvoju sejma.