Anketa: »Na sejmu je super vzdušje!«

O vtisih na 31. slovenskem knjižnem sejmu smo povprašali naključne obiskovalce.

Objavljeno
26. november 2015 17.21
Anketiranci na knjižnem sejmu. V Ljubljani 25.11.2015
Katja Humar
Katja Humar
31. slovenski knjižni sejem je hodnike Cankarjevega doma napolnil z živahno energijo. Med knjižnimi policami so se vile kolone otrok, med drugim tudi zato, ker ima letošnji sejem širši in bolj pester otroški program. O vtisih smo povprašali naključne obiskovalce.


Pija Kladnik, 12 let. Foto: Mavric Pivk/Delo

Sejem je kot ogromna knjigarna, v kateri imaš neomejeno izbiro knjig. Berem, ko imam čas, saj sem veliko zdoma. Najraje prebiram zabavne knjige, ki me spravijo v smeh, včasih vzamem v roke tudi kakšno resnejšo, seveda pa preberem tudi knjige, ki jih imamo za domače branje.

Emili Rudies, 7 let. Foto: Mavric Pivk/Delo

Na sejmu sem drugič in mi je zelo všeč. Veliko berem, najraje imam knjige z živalmi, ki vsebujejo veliko slik, zlasti knjige o miškah. Berem pa tudi pravljice, najljubša mi je Sneguljčica.

Dejan Pušaj, 10 let. Foto: Mavric Pivk/Delo

Všeč so mi knjige, ki so na razpolago na letošnjem sejmu. Rad berem, predvsem me zanimajo knjige z naravoslovno tematiko, zelo me zanima človeško telo.

Evelina Stare, 14 let. Foto: Mavric Pivk/Delo

Sejem je super, že tretje leto sem tukaj. Največkrat berem zgodovinske romane, po to sem tudi prišla na sejem. Pri Feliksu sem kupila dve knjigi.

Peter Primožič. Foto: Mavric Pivk/Delo

Sejem je danes zelo živahen, nepričakovano je tukaj veliko mladih, ne vem pa, koliko jih knjige zares zanimajo. Sam sem prišel po filozofijo, sociologijo, zgodovino in podobne stvari. Tukaj sem vsako leto.

Ernest Jazbinšek. Foto: Mavric Pivk/Delo

Vsako leto se udeležim sejma, danes pa sem prišel prav s posebnim namenom, srečal se bom z zamejci iz Trsta. Običajno pridem v soboto, ko je malo več miru, sedaj je tu sejem otrok, kar je sicer silno lepo. Trenutno si ogledujem romane. Tudi pišem roman in delujem v samozaložbi, na sejmu pa dobim veliko koristnih informacij. Vsako leto kupim nekaj knjig za otroke, ki jih odnesem na pediatrično kliniko.

Romana Debeljak. Foto: Mavric Pivk/Delo

Spremljam dijake, večina od njih je prvič na knjižnem sejmu. To so dijaki tehnične stroke, ki ne berejo prav veliko, tako da imajo tukaj možnost videti, da veliko mladih knjige le zanimajo. Sama se bom jutri udeležila projekta Rastem s knjigo, ki je namenjen najstnikom.

Andrej Meglič. Foto: Mavric Pivk/Delo

Dobro se mi zdi, da imaš na sejmu možnost ogleda knjig, ki so iz vseh vrst držav in trgov in da so knjige po ugodni ceni. Najraje berem drame, kratke zgodbe. Danes sem tukaj zgolj v izvidnici, jutri pa si bom naredil zalogo.

Maja Hrvatin Gorjanc. Foto: Mavric Pivk/Delo

Naša služba Center za korekcijo sluha in govora Portorož ima tukaj prvič stojnico. Knjige včasih izberem po priporočilih, včasih pa kar po prvi platnici.

 

Lučka Koščak. Foto: Mavric Pivk/Delo

Všeč mi je, ker na enem mestu lahko dobiš vse. Super vzdušje je, otroci so tukaj. Sama knjigo, ki jo preberem, vedno podarim naprej. Zdi se mi prav, da knjige krožijo, da so na klopcah, v parkih ali pa v barih.