Deloskop izpostavlja: Živa književnost

Ljubljana, pred galerijo Škuc. 2. 6., ob 20. uri.

Objavljeno
01. junij 2017 20.02
Jernej Oblak
Jernej Oblak

Pred Galerijo Škuc bo med 2. in 9. 6. potekala 24. edicija literarno-glasbenega festivala Živa književnost.

Na uvodnem večeru bodo avstrijski in slovenski pesniki/-ice prebirali medsebojne prevode, ki so jih ustvarili na skupni prevajalski delavnici. Med njimi bodo Ann Cotten, Cornelia Travnicek, Gregor Podlogar, Jakob Kraner, Kaja Teržan in Tone Škrjanec. Pogovor bo vodil Brane Mozetič, z glasbo pa bosta večer dopolnila Ajda Stina Turek in Vid Jamnik.

V soboto bodo gostili valonskega literata Stéphana Lamberta, v nedeljo pesnika Blaža Božiča, v naslednjih dneh pa še pesnici Barbaro Korun in Ajo Zamolo ter prozaistki Metko Lampret in Jedrt Lapuh Maležič.

Literate bodo spremljali glasbeniki Ajda Stina Turek in Vid Jamnik, Getonka, Blaž Božič, Irena Tomažin, Jana Beltran, Najoua, Boring Couple, Borut Mori in Igmar Jenner.

Popoldanski program O'živela knjiga bo namenjen otrokom in mladim. Na ogled bodo lutkovne predstave, igrana gibalna pravljica, zvočno gledališče, predstavitve slikanic in stripa, pridružili pa se bodo lahko tudi delavnicam kreativnega pisanja, izdelovanja stripa in ustvarjanju lutk. Na fotografiji utrinek z enega izmed preteklih festivalov.