Berem ... Boštjan Narat

Kaj trenutno bere glasbenik in filozof?

Objavljeno
15. september 2014 15.02
Marjetka Neca Falk in Boštjan Narat sta glasbenika in umetnika, ki sta skupaj ustvarila album z naslovom Od daleč. Ljubljana 28.maja 2014.
V. P. S., kultura
V. P. S., kultura

»Podobno kot letošnje poletje ni služilo svojemu standardnemu namenu, se je tudi moje branje iz tipično poletnega, torej takšnega, ki prijetno sprošča in/ali/oziroma krpa luknje za nazaj, kmalu prelevilo v precej bolj ciljno naravnano.

Najprej ob vodenju kresnika, kar je potegnilo za sabo Peršakove Usedline, Lenkova Telesa v temi in Začaranega Odiseja Evalda Flisarja, potem pa zaradi oddaje Odprta knjiga, preobražene Knjiga mene briga, ki bo v prvih treh izvedbah izpod moje jurisdikcije razmišljala o Neobstoječem vitezu Itala Calvina, Enaki glasbi Vikrama Setha in romanu Ni je več Gillian Flynn. Slednji sicer absolutno spada v rubriko plažno-brisačnega čtiva, vendar je bil tudi ta bran skozi prizmo fenomenov žanrskega pisanja, literarne uspešnice in vprašanja meje med šundom in tako imenovano visoko literaturo, torej kot-da-teoretsko.

Če temu dodam prebiranje slovenskih ljudskih pravljic ter vztrajno prelistavanje Enci benci na kamenci, oboje izrazito katalensko obarvano, se moje bralsko poletje nekako zaokroži. Bilo je nadvse prijetno, ciljni naravnanosti navkljub.«