Najbolj prodajane knjige v septembru

Na prvo mesto lestvice Zbornice knjižnih založnikov in knjigotržcev se je prebilo Življenje je tvoje Louise L. Hay.

Objavljeno
23. september 2014 19.32
V. U., Delo.si
V. U., Delo.si

V Zbornici knjižnih založnikov in knjigotržcev, vzpostavljeni pri Gospodarski zbornici Slovenije, so se znova oglasili z lestvico najbolje prodajanih knjižnih naslovov za odrasle in mladež. Tokrat so sešteli prodajo v septembru, kot vselej, pa o konkretnih številkah prodanih izvodov molčijo.

Vrh lestvice je v primerjavi s prejšnjo julijsko-avgustovsko, na kateri je kraljeval zajeten psihološki triler o izginotju boljše polovice nekega para sredi tridesetih let Ni je več Gillian Flynn – ta je tokrat zdrsnil za mesto –, osvojila knjiga Življenje je tvoje Louise L. Hay, ki je bila na poletni lestvici med naslovi, po katerih so najčesetje posegali zapravljivci v slovenskih knjigarnah, petouvrščena.

Tako je tokrat na lestvici prevladalo 205 strani z na moč pozitivnimi mislimi. Tako zatrjujejo na spletni predstavitvi knjige, na kateri primaknejo še kak nasvet avtorice. Hyeva svetuje, denimo, da se končno ustavite, se morda pogledate v ogledalo in si rečete, da se imate radi, veruje tudi, da smo si vse nadloge, ki nas doletijo, v svoje življenje privabili sami s pisanim naborom negativnih prepričanj ...

Pač pa spremembe ni dočakala lestvica najbolj prodajanih čtiv za otroke in mladino. Vrh nje je znova delo Krive so zvezde Johna Greena.