Odprta razpisa za nagradi ob Slovenskih dnevih knjige

Društvo slovenskih pisateljev in revija Sodobnost bosta nagradila najprepričljivejšo kratko zgodbo in esej. Vsakega s tisočakom.

Objavljeno
01. december 2015 15.09
Dnevi knjige v Ljubljani, 20. aprila 2015
V. U.
V. U.

Do prihodnjih Slovenskih dnevov knjige je še kar nekaj mesecev, saj bo ta prireditev znova ob svetovnem dnevu knjige 23. aprila, v krovnem organizatorju te prireditve, Društvu slovenskih pisateljev, pa so v sodelovanju z revijo Sodobnost že objavili razpisa za najboljšo kratko zgodbo in esej, katerih zmagovalca bosta znana ob odprtju 21. izdaje tega tradicionalnega spomladanskega praznika knjig.

Nagrado Slovenskih dnevov knjige za najboljšo kratko zgodbo skupno razpisujeta obe ustanovi. Nagrajenca čaka 1000 evrov, nagrajeno zgodbo in šest nominiranih besedil pa bodo objavili v Sodobnosti. Poslana besedila bo ocenjevala tričlanska žirija, razpis bo odprt do 10. marca 2016.

Natečaj za najboljši slovenski esej so razpisali pri reviji Sodobnost, zmagovalec bo prav tako prejel 1000 evrov, do šest najboljših esejev – vključno z nagrajenim – pa bo prav tako objavljenih. Tudi eseje bo ocenjevala tričlanska žirija in tudi za ta razpis je rok 10. marec.