Znani nominiranci za večernico

Za nagrado časnika Večer so nominirani Jana Bauer, Cvetka Bevc, Neli Kodrič, Slavko Pregl in Dim Zupan.

Objavljeno
29. junij 2012 18.51
T. C., Delo.si
T. C., Delo.si
Maribor - Znanih je pet finalistov za večernico, nagrado časnika Večer za najboljše otroško in mladinsko izvirno leposlovno delo, ki je izšlo lani. Večernico časopisno založniško podjetje Večer podeljuje že 16. leto, letos pa so nominirani Jana Bauer, Cvetka Bevc, Neli Kodrič, Slavko Pregl in Dim Zupan, poroča STA.

Finaliste večernice za preteklo založniško leto je izbrala petčlanska žirija, ki ji je predsedovala Dragica Haramija, strokovnjakinja za mladinsko književnost in predstavnica podjetja Franc-Franc. Poleg nje so žirijo sestavljali še Aleš Debeljak kot predstavnik Društva slovenskih pisateljev, Kristina Picco kot predstavnica Zveze bibliotekarskih društev in Mednarodne zveze za mladinsko književnost - IBBY, Manca Perko kot predstavnica revije Otrok in knjiga ter Melita Forstnerič Hajnšek kot predstavnica časopisno založniškega podjetja Večer.

Nominirana dela za večernico 2011 so Groznovilca v hudi hosti avtorice Jane Bauer, Desetka Cvetke Bevc, Ali te lahko objamem močno? Neli Kodrič, Radovedne pravljice Slavka Pregla ter Hektor in zrela hruška Dima Zupana.

Slavnostna podelitev nagrade večernica bo 20. septembra na srečanju slovenskih mladinskih pisateljev Oko besede v Murski Soboti.

Lani je večernico prejel Mate Dolenc za knjigo Maščevanje male ostrige. Poleg Dolenca so bili v ožjem izboru za večernico 2010 še Feri Lainšček, Peter Svetina, Bina Štampe Žmavc in Janja Vidmar.