Znani nominiranci za večernico

Za nagrado za najboljše otroško in mladinsko izvirno leposlovno delo se poteguje peterica finalistov.

Objavljeno
08. september 2014 14.00
regent/vecer
V. U., Delo.si
V. U., Delo.si

Neli Kodrič Filipić s knjigo Solze so za luzerje (Mladinska knjiga), Tadej Golob s Kam je izginila Brina? (Miš), Vinko Möderndorfer s Kot v filmu (Mladinska knjiga), Anja Štefan z Gugalnica za vse (Mladinska knjiga) in Janja Vidmar z Otroci sveta (Undara Studio) so letošnji nominiranci za nagrado večernica, s katero pri časniku Večer nagradijo najboljše otroško in mladinsko izvirno leposlovno delo, ki je izšlo v minuli sezoni. Torej tokrat v letu 2013.

Pri Večeru jo podeljujejo že osemnajsto leto, v žiriji za tokratno pa so ob predsednici dr. Dragici Haramija še dr. Aleš Debeljak, Maja Logar, Kristina Picco in Melita Forstnerič Hajnšek.

Žirija ima za končno odločitev še nekaj časa. Podelitev nagrade bo namreč na srečanju slovenskih mladinskih pisateljev Oko besede, ki bo v 9. oktobra Murski Soboti.

Nazadnje je lani večernico prejel Peter Svetina za knjigo Ropotarna (založba Miš), v ožjem izboru zanjo pa so bili še Mate Dolenc, Nataša Konc Lorenzutti, Andrej Rozman - Roza in Barbara Simoniti.