Znani so nominiranci za Levstikovo nagrado

Nominirani pisatelji so Neli K. Filipić, Vinko Möderndorfer, Peter Svetina, Anja Štefan in Maša Ogrizek, za ilustracijo Bojana Dimitrovski, Ana Zavadlav, Peter Škerl, Jure Engelsberger in Tanja Komadina.

Objavljeno
29. maj 2017 17.56
šipič DELO IN DOM PLUS
V. U., STA
V. U., STA
Znani so nominiranci za Levstikovo nagrado. Za izvirno leposlovno delo za otroke in mladino so nominirane knjige Neli K. Filipić, Vinka Moederndorferja, Petra Svetine, Anje Štefan in Maše Ogrizek. Nominiranci za Levstikovo nagrado za ilustracijo pa so Bojana Dimitrovski, Ana Zavadlav, Peter Škerl, Jure Engelsberger in Tanja Komadina.

Za Levstikovo nagrado za izvirno leposlovje za otroke in mladino so v igri mladinski roman Neli K. Filipić Povej mi po resnici, Pesmi in pesmičice Vinka Möderndorferja in slikanica Molitvice s stopnic Petra Svetine. Nominirani sta še knjigi Gospa s klobukom Maše Ogrizek in Še sto ugank Anje Štefan.

Za Levstikovo nagrado za ilustracijo pa so nominirani Ana Zavadlav za upodobitev Molitvic s stopnic, Tanja Komadina za ilustracije v knjigi Gospa s klobukom, Bojana Dimitrovski za ilustracije v slikanici Požar Neli K. Filipić, Peter Škerl za ilustracije v slikanici Žogica nogica Jana Malika ter Jure Engelsberger za podobe v slikanici Menjalnica sanj Milana Dekleve.

Konkurirajo le izdaje Mladinske knjige

Nominirance za izvirno leposlovje za otroke in mladino je izbrala strokovna komisija v sestavi literarna kritičarka, pisateljica in urednica Gaja Kos (predsednica), vodja službe za mlade bralce v Mariborski knjižnici Maja Logar in urednica otroškega leposlovja Irena Matko Lukan. Izbirala je med 23 deli, ki so izšla pri Založbi Mladinska knjiga od zadnje podelitve nagrad leta 2015.

Nominirance za Levstikovo nagrado za ilustracijo pa je izbrala žirija v sestavi profesor na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje Milan Erič, slikarka Alenka Sottler in likovni urednik pri Mladinski knjigi Pavle Učakar.

Slavnostna podelitev Levstikovih nagrad bo 6. junija zvečer v gostilni Košir, zmagovalce pa bodo razglasili že dopoldne v knjigarni Konzorcij. Tedaj bosta znana tudi prejemnika Levstikove nagrade za življenjsko delo. Leta 2015 sta nagrado prejela Miroslav Košuta in Zvonko Čoh.