Izšla je 0§ń-3¦é×F= MiᆠIgorja Štromajerja

Knjiga je na voljo v elektronski obliki v drugi največji spletni knjigarni na svetu Kobo.

Objavljeno
25. september 2012 17.18
M. M.,k kultura
M. M.,k kultura
V drugi največji spletni knjigarni na svetu Kobo je na prodaj knjižni prvenec Igorja Štromajerja z naslovom 0§ń-3¦é×F= Miá†. Knjiga je na voljo v elektronski obliki, njeno predelano četrto poglavje pa bo letos jeseni objavljeno v zborniku Digital Art Conservation, ki ga bo izdal Center za umetnosti in medijske tehnologije v Karlsruheju (urednica Eva-Maria Höllerer).

Z isto pisavo napisan esej o projektu Blank Protest (Prazen protest) čaka na objavo v letošnji zimski številki Maske (urednica Martina Ruhsam).

Igor Štromajer je prvoborec medmrežne umetnosti doma in v svetu, katerega opus obsega več kot šestdeset projektov, s katerimi je sodeloval na številnih razstavah v petdesetih državah.

Njegove projekte v svojih stalnih zbirkah hranijo različne umetnostne institucije, med drugimi Le Centre national d'art et de Culture Georges Pompidou, Musee national d'art moderne v Parizu, Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofia v Madridu, Computerfinearts Gallery v New Yorku, Moderna galerija v Ljubljani in Umetnostna galerija Maribor.

Kot gostujoči umetnik predava na univerzah in institutih za sodobno umetnost.