Knjiga Barbare Lapajne Predin v spletni knjigarni Amazon

Knjiga And Off We Go je ena izmed prvih otroških slovenskih elektronskih knjig za bralnik Kindle.

Objavljeno
25. september 2012 18.33
Igor Bratož, kultura
Igor Bratož, kultura

Britanska založba AUK Andrews je te dni - kot uradni dan izida je zapisan 17. september - izdala eno prvih otroških slovenskih elektronskih knjig za bralnik Kindle, delo igralke Barbare Lapajne Predin And Off We Go, ki ji po mnenju založnika zaradi izvirne vsebine in pristopa literaturi za otroke in mladostnike, prinaša prinaša prav poseben status.

V slovenščini bo knjiga z naslovom In smo šli izšla predvidoma oktobra 2012, je zapisano na spletni strani podjetja ArtBiro, ki jo bo izdalo in ga vodi ravno avtorica.

In smo šli je zbirka zgodb za mlade med 8 in14 letom starosti. Avtorica pravi, da želi otroke spodbuditi, da bodo odšli na fantazijska potovanja v druge kraje ali v drugačen čas. S seboj bodo vzeli svoja vedenja o svetu, o družini in na potovanju spoznali drugačne načine življenja s podobnimi medsebojnimi odnosi, z enakimi strahovi in z zrcalnim veseljem.

Otrokom želim sporočiti, pravi nova mladinska pisateljica, da na svetu živi ali je živelo veliko različnih ljudstev oziroma skupin ljudi in da ima vsaka skupina nekaj posebnosti, ki so nam lahko za zgled in nam lahko pomagajo živeti v današnjem svetu ali pa se lahko samo učimo, kje vsak najde svoje male sreče.

Najpomembnejše sporočilo pa je spoznanje , da smo si kljub vsem razlikam, tako zelo podobni. Radi imamo svoje bližnje, nasmeje nas zabavna prigoda in razžalosti nas krivica, ne glede na to komu, kdaj in na kateri zemljepisni dolžini smo se rodili.

Ilustracije Sare Šavelj so čudoviti izdelki, dodajajo pri založbi, ki imajo sami zase visoko umetniško vrednost in pripovedujejo svojo vzporedno zgodbo. Skozi njene ilustracije vidimo prizor, ki je očaral Blagi jugozahodnik. Izda nam skrivnosti samurajskega kodeksa, vodi nas skozi zapletene družinske povezave (družinsko drevo).