Lestvica Naj 10: Trikrat po petdeset odtenkov

Tudi decembra so na vrhu trije naslovi E. L. James.

Objavljeno
25. december 2012 15.38
I. B., kultura
I. B., kultura
Stanje na lestvici najbolje prodajanih knjig, ki jo sestavlja Zbornica knjižnih založnikov in knjigotržcev (ZKZK) pri Gospodarski zbornici Slovenije, je bilo decembra enako kot mesec prej in kot je že lep čas tudi na mnogih tujih lestvicah: na prvih treh mestih branja za odrasle so romani Petdeset odtenkov sive, Petdeset odtenkov svobode in Petdeset odtenkov teme.

Na četrtem mestu je uspešnico angleškega zgodovinarja Iana Kershawa Hitler s predgovorom Jožeta Pirjevca, »najpopolnejšo biografijo Adolfa Hitlerja do zdaj« (zdaj na sedmem mestu) zamenjal britanski kuhar Jamie Oliver z novostjo iz lanskega leta 30 minut za kosilo, na petem mestu je knjiga Sylvie Day Predana. Drugo peterico na lestvici začenjajo Angeli, zadnja knjiga poezije pokojnega Toneta Pavčka, delo avtorice niza priročnikov za osebno rast Louise L. Hay Življenje je tvoje je na osmem mestu.

Na vrhu decembrske lestvice knjig za otroke in mladino je – film ima svojo moč – Hobit J. R. R. Tolkiena, na drugem mestu je tako kot prejšnji mesec Ledena doba: Celinski premiki Sabine Tomše, Desa Muck s Čudežno bolho Megi in bernardincem Karlijem na tretjem, s Čudežno bolho Megi in zajčkom Brankom še na sedmem, četrta je slovenska klasika Muca copatarica Ele Peroci, ne devetem še en klasik, Kajetan Kovič z Mačkom Murijem. Da je čas daril, govori dobra prodaja Tisoč in ene noči, Malega princa Antoina de Saint-Exuperyja in Stilskega vodnika za vsako punco uspešne mladinske avtorice Violete Babić.