Založba Apokalipsa vabi na dvoriščne dneve knjige

Na dvorišču založbe bodo po sejemskih cenah na voljo knjižne in revijalne izdaje Založbe KUD Apokalipsa.

Objavljeno
18. april 2012 22.17
Je. G., Delo.si
Je. G., Delo.si

Ljubljana - Založba KUD Apokalipsa prireja 2. Dvoriščne dneve knjige, ki se bodo odvijali danes, 19. in jutri, 20. aprila od 10. ure do 18. ure, na dvorišču založbe, na naslovu Ulica Lili Novy 25.

Na prireditvi bodo obiskovalcem ponudili vse Apokalipsine knjižne in revijalne izdaje, ki bodo na voljo po posebni sejemski ceni. Ob nakupu vsake knjige bodo bralci dobili tudi darilo.

Ob sejmu pripravljajo tudi literarno branje avtorjev založbe in revije Apokalipsa. Prvo bo danes ob 16. uri, ob isti uri jutri pa bodo novitete predstavili Zdenko Huzjan, Ivo Svetina, Barbara Simoniti, Robert Šabec in Marina Bahovec. Dvoriščni dnevi knjige se bodo v petek ob 17. uri zaključili s piknikom.

KUD Apokalipsa je društvo in pravo kulturno gibanje slovenskih ustvarjalcev, pesnikov, pisateljev, prevajalcev in filozofov. Med knjižnimi izdajami – lani so obeležili jubilejno 200. izdajo – pa so filozofska dela, poezija, beletristika in esejistika, izdajajo pa tudi revijo za preboj v živo kulturo, literarno humanistični mesečnik Apokalipsa. Revija je s svojim kulturnim dogajanjem, zlasti pa s projektom Revija v reviji, katerega del je tudi vsakoletno mednarodno srečanje založnikov, vse bolj mednarodno prisotna.