Oddaja Lahko noč, otroci! išče nove pravljice

Radio Slovenija vabi na natečaj za izvirne slovenske pravljice.

Objavljeno
01. oktober 2012 20.03
T. C., Delo.si
T. C., Delo.si
Ljubljana - Prvi program Radia Slovenija je objavil javni natečaj Lahko noč, otroci! za izvirne slovenske pravljice. Javni natečaj bo potekal od 1. oktobra do 7. novembra. Pravljice morajo biti izvirne, še neobjavljene in napisane v slovenskem jeziku, skupaj s presledki imajo lahko največ 5000 znakov, poroča STA.

Avtorji naj svoja besedila pošljejo v štirih natisnjenih izvodih s šifro na naslov Radio Slovenija, Prvi program, 1550 Ljubljana, s pripisom Lahko noč, otroci!. Vsak avtor lahko sodeluje na natečaju le z eno šifro in največ tremi različnimi pravljicami.

Strokovna komisija, ki jo sestavljajo Peter Svetina, Primož Suhodolčan in Alja Verbole, bo izbrala tri najboljše pravljice in avtorjem podelila nagrade v vrednosti 500, 400 in 300 evrov. Strokovna komisija lahko predlaga za odkup tudi druge pravljice. Nagrajenci javnega natečaja bodo objavljeni 3. decembra na spletni strani RTV Slovenija.

Zadnji javni natečaj za oddajo Lahko noč, otroci! leta 2010 je naletel na velik odmev, 386 avtorjev je poslalo 742 pravljic. Prvo nagrado je prejela Jana Kolarič za glasbeno pravljico Uspavanka za brodolomce, drugo nagrado Majda Koren za besedilo Skuhaj mi pravljico!, tretjo pa Mateja Perpar za živalsko pravljico Zaspana zebra.

Oddaja Lahko noč, otroci! ima na Radiu Slovenija dolgoletno tradicijo, 16. oktobra bo minilo 47 let, odkar je vsak dan na sporedu v sedanji obliki.