Vrata odpira 25. prodajna razstava Frankfurt po Frankfurtu

V knjigarni Konzorcij bodo danes odprli jubilejno 25. prodajno razstavo knjig Frankfurt po Frankfurtu.

Objavljeno
14. november 2011 05.27
Posodobljeno
14. november 2011 05.31
R. T., Delo.si
R. T., Delo.si
Ljubljana - Na razstavi Frankfurt po Frankfurtu bo predstavljenih 10.000 najboljših tujih knjižnih novosti z velikega frankfurtskega knjižnega sejma. Dežela v gosteh bo Hrvaška, tako bo v četrtek na literarnem večeru o svojem delu spregovorila hrvaška avtorica Julijana Matanović.

Prodajno razstavo Frankfurt po Frankfurtu si je leta 1987 zamislila Andreja Mlinar. Glavni namen razstave je strokovno in širšo javnost seznaniti z najnovejšimi knjigami svetovne knjižne produkcije s področij naravoslovja, družboslovja, humanistike in leposlovja, ki so izšle v minulem letu.

Poleg del hrvaških avtorjev bodo letos na prodajni razstavi posebno pozornost namenili založniški skupini Quayside, ki združuje deset založb in se ponaša predvsem s kakovostnimi izdajami priročnikov. Prav tako ne bodo manjkala dela avtorjev, ki so v zadnjem letu prejeli ugledne mednarodne literarne nagrade.

Jubilejna izdaja prinaša tudi dela slovenskih avtorjev, ki so v zadnjem letu izšla v tujini. V naboru bodo tako v tuje jezike prevedena dela literatov, kot so Boris Pahor, Drago Jančar, Tomaž Šalamun in Josip Jurčič, kot tudi strokovne knjige. Med slednjimi kar dve s podpisom Slavoja Žižka.

Katalog vseh knjig, ki bodo na voljo v sklopu prodajne razstave Frankfurt po Frankfurtu, je objavljen na spletu. Prodajna razstava bo v Konzorciju na ogled do 19. novembra, poroča STA.