Koncert Aliena v Kinu Šiška

V soboto, 10. oktobra, bo ob 20. uri imel v CUK Kino Šiška svoj koncert Alien, ob petnajsti obletnici izida prvega albuma Leva scena in deseti obletnici drugega albuma Smetana za frende.

Objavljeno
07. oktober 2009 16.36
Anna Omarczyk
Anna Omarczyk
Dalaj Eegol (Alien) bo ob petnajsti obletnici izida prvega albuma Leva Scena in deseti obletnici drugega albuma Smetana za Frende, zopet nastopil na odru, v ljubljanskem Kinu Šiška 10. oktobra ob 20. uri.

Alien, ki je danes znan pod imenom Dalaj Eegol, je leta 1994 kot eden prvih glasbenikov v Sloveniji predstavil domači rap. Takrat je objavil album Leva scena, ki je še vedno eden najbolj kontroverznih slovenskih albumov vseh časov. Plošča je razdelila glasbenike in tudi občinstvo. Pet let kasneje je Alien ponovno vdrl na sceno in z albumom Smetana za frende dokončno populariziral funk v našem prostoru.

Novica, da se Leva scena v letu 2009 ponovno prebuja, je naletela na neverjeten odziv, tako s strani njegovih privržencev, kot tistih, »ki so ga takrat zamudili«. K projektu so pristopile tudi avtoritete z glasbenega področja, med njimi tudi uredniki naših najpomembnejših medijev. Jesen nam namreč prinaša koncertno turnejo po Sloveniji Alien 15 Leva scena Live s funk skupino, kot jo je umetniški vodja tudi poimenoval. Alien aka Dalaj Eegol bo tako za nekatere prvič, a vsekakor uradno zadnjič nastopil z legendarnim programom Leva Scena. Potem se vrača v Indijo, kjer živi.