Koncert U2 na YouTube

Prek video portala YouTube bodo neposredno prenašali nedeljski koncert irske rock skupine U2 na stadionu Rose Bowl v kalifornijski Pasadeni. Skupina naj bi si takšnega prenosa že dongo želela, v Sloveniji pa koncerta žal ne bomo mogli spremljati.

Objavljeno
25. oktober 2009 11.41
Ba.P./STA
Ba.P./STA
Washington - "Skupina si je takšnega prenosa dolgo želela," je v ponedeljek prek spletne strani banda napovedal njihov manager Paul McGuinness. "To je idealna priložnost, da dogodek doseže množice tudi izven prizorišča." "Oboževalci sestava U2 morajo neredko premagati ogromne razdalje, da pridejo poslušat svoje priljubljene glasbenike, tokrat pa bodo U2 sami prišli k njim, v svet," je sporočil manager.

Koncert je napovedan za nedeljo ob 20.30 po lokalnem času (4.30 v ponedeljek po našem času), neposredno ga bo prek portala YouTube moč spremljati v Avstraliji, Braziliji, Kanadi, Južni Koreji, Veliki Britaniji, Španiji, Združenih državah, Franciji, Indiji, na Irskem, v Izraelu, Italiji, na Japonskem, v Mehiki, na Novi Zelandiji in Nizozemskem.

YouTube se vedno bolj usmerja v prenos živih dogodkov, za kar si prizadeva njegov lastnik Google, ki ga je bil leta 2006 kupil za 1,65 milijardo dolarjev, da bi mu našel rentabilne tržne niše.