Kumer znova zmagal na Melodijah morja in sonca

Na Melodijah morja in sonca je že drugič zmagal Domen Kumer, ki je v Portorožu zapel pesem Banana. Strokovna žirija je na 29. festivalu poletnih popevk podelila tudi ostale nagrade.

Objavljeno
16. julij 2006 10.45
Domen Kumer, lanskoletni zmagovalev Melodij morja in sonca
Portorož - Z izborom najboljše pesmi se je v portoroškem Avditoriju sklenila 29. izdaja festivala poletnih popevk Melodije morja in sonca. V finale se je uvrstilo 14 pesmi, o zmagovalcu pa so odločali glasovi radijske žirije, gledalcev pred televizijskimi sprejemniki ter tistih, ki so si sklepni večer festivala ogledali v živo. S pesmijo Banana je zmagal Domen Kumer, ki se je tako že drugič okitil z naslovom najboljše poletne popevke MMS-a.

Zmagovalcu je največ glasov namenilo tako občinstvo v Avditoriju kot doma pred tv-zasloni. Radijska žirija je največ glasov namenila Manci Špik in njeni pesmi Marinero.

Manca Špik do treh nagrad

Poleg glavne nagrade v vrednosti milijon tolarjev je žirija podelila še ostale nagrade. Letos je predlagala in podelila novo nagrado - za najboljši scenski nastop - ki jo je prejela Monika Pučelj. Najboljše besedilo je napisala Saša Lendero, njeno pesem Danes je nov dan pa je zapela Sergeja . Najboljša priredba gre avtorju Rudolfu Gasu, za pesem Fiesta G v izvedbi Tine G . Za najboljšo izvedbo je po mnenju strokovne žirije poskrbel Peter Januš s pesmijo Verjemi mi, pod njeno besedilo, glasbo in priredbo pa so se podpisali Aleš Klinar, Anja Rupel in Franci Zabukovec, poroča RTV Slovenija.

Nagrado za najboljšo skladbo v celoti je prejela pesem Marinero v izvedbi Mance Špik, k njej pa sta pripomogla Boštjan Groznik in Raay. Manca je prejela tudi trofejo za najboljšo celostno podobo in nagrado "modne policije".