Letos na Exitu Basement Jaxx

Novi Sad odšteva dneve do začetka svojega festivala Exit, ki bo potekal od 12. do 15 julija 2007. Znani so že nekateri nastopajoči, med katerimi so zasedbe Basement Jaxx, Underworld in Chemical Brothers.

Objavljeno
23. januar 2007 15.47
Novi Sad - Na letošnjem festivalu Exit, ki bo od 12. do 15. julija 2007 v Novem Sadu, bo nastopila ena največjih elektronskih zasedb Basement Jaxx. Na Petrovaradinski trdnjavi naj bi zaigrali tudi Underworld in Chemical Brothers.

Glavni organizator festivala Bojan Bošković je dejal, da so v zadnjih treh letih na Exit skušali pripeljati skupino Basement Jaxx, vendar ponudbe nikoli niso bile dovolj dobre. Sedaj so organizatorji končno podpisali dogovor s skupino. Ta deluje že od leta 1994, velik uspeh pa so dosegli pet let kasneje z albumom “Remedy”, na katerem so hiti kot "Rendez-vu" in "Red Alert". Kasneje so glasbene lestvice osvajali s skladbami "Where's Your Head At", "Romeo", "Good Luck", med zadnjimi pa je "Take Me Back To Your House".

Basement Jaxx so znani po svojih kaotičnih melodijah, divjem stilu in nevsakdanjih aranžmajih. Zaznamujejo pa jih tudi kontroverzni videospoti; enega teh, gre za videospot pesmi "U Don't Know Me" so na MTV-ju prepovedali, saj je prikazoval pijano in nasilno dvojnico kraljice Elizabete.

Festival Exit prirejajo v Novem Sadu vse od leta 2001, iz leta v leto pa na njem beležijo vse več obiskovalcev, ki prihajajo iz cele Evrope. Poleg glasbenega programa festival zaznamujejo zabava ter vzdušje na trdnjavi in v mestu samem.