Zaljubljeni v Liffe: Katja Šulc

Nekaj ruskega, nekaj eksotičnega, nekaj iz nadobudnega novega vala, nekaj popularnega, nekaj po navdihu in nekaj po priporočilu.

Objavljeno
10. november 2011 13.00
Posodobljeno
11. november 2011 14.00
T. L., Delo.si
T. L., Delo.si

Se spomnite svojega prvega Liffa?

Letnice slabo beležim, v spominu mi ostanejo posamezni filmi, Filmsko doživetje, atmosfera, zadetost po filmu, osebe, s katerimi sem gledala ta film.

Kaj bi se moralo zgoditi, da si ne bi ogledali niti enega filma na letošnjem festivalu?

Skok v tujino, bolezen in podobne višje sile, sicer si ne bi kar tako zamudila tega užitka.

Če bi bili programski/a vodja festivala, kaj bi spremenili/dopolnili?

Se mi zdi vse v redu. Morda bi dodala malce več glamurja samemu festivalu, rdeče preproge, spremljevalni program v obliki koncertov, zabave, ker to pristoji filmskim festivalom.

Katerih filmov med letošnjo ponudbo ne boste zamudili?

Nisem se še poglobila v festivalsko knjižico, najbrž pa si bom privoščila nekaj ruskega, nekaj eksotičnega, nekaj iz nadobudnega novega vala, nekaj popularnega, nekaj po navdihu in nekaj po izboru tistih, s katerimi hodim v kino. Ta kombinacija nekako deluje.

Kako Liffe po vašem mnenju vpliva na vzdušje v mestu?

Liffe prinese v mesto poseben čar. Lovljenje zgodb, deljenje vtisov, druženja po filmih ... nekaj je gotovo v zraku, zgodbe, emocije, toplina, ki se naselijo med ljudi.

Kako se spremeni vaš dnevni ritem v času festivala?

Nisem tako obsedena gledalka, da bi festival spremenil moj vsakdan, tako da le več večerov preživim v kinodvoranah, kot jih sicer.