Ljubljanapolis odslej tudi v knjižni obliki

Pri založbi Promiko je izšla zbirka 50 pogovorov iz rubrike Vprašalnik Ljubljanapolisa v Delu. Knjiga je pravzaprav en velik, zajeten portret mesta, ki ga izrisujejo tisti, ki ga uživajo, so v njem zaposleni ali se mu pustijo zapeljati.

Objavljeno
22. september 2009 16.28
M.M.K.
M.M.K.
Ljubljana - Pri založbi Promiko, Marija Mica Kotnik, s. p., je izšla zbirka 50 pogovorov iz rubrike Vprašalnik Ljubljanapolisa, ki že vrsto let izhaja na ljubljanskih straneh časnika Delo. Pogovore opravlja honorarna sodelavka časnika Delo Maja Čakarić. Doslej je bilo v rubriki objavljenih skoraj 200 pogovorov s prebivalci glavnega mesta različnih profilov in provenienc.

Osnovna zamisel rubrike je, da mesto ustvarjajo njegovi prebivalci bolj kot njegova scenografija, torej objekti in javni prostori, pa tudi lansiranje tem ali pogledov posameznikov, ki so bili sicer v medijih spregledani ali postavljeni ob rob. Dodana vrednost pogovorov pa je tudi ta, da je v njih še tako znano medijsko izpostavljeno osebnost mogoče spoznati še na drugačen način.

Knjiga Ljubljanapolis: 50 portretov, uredil jo je urednik in novinar Dela Dejan Vodovnik, je pravzaprav en velik, zajeten portret mesta, ki ga izrisujejo tisti, ki ga uživajo, so v njem zaposleni ali se mu pustijo zapeljati.