Ločeni odpadki Borisa Kobala

V soboto, 14. novembra, bo ob 20. uri, v klubu Cankarjevega doma premiera predstave Borisa Kobala Ločeni odpadki v produkciji Café Teatra.

Objavljeno
05. november 2009 14.11
Anna Omarczyk
Anna Omarczyk
V klubu Cankarjevega doma bo v soboto, 14. novembra, ob 20. uri nova predstava Borisa Kobala Ločeni odpadki. Po premieri bo tudi možnost ogleda na ponovitvah v soboto, 21. in nedeljo, 29. novembra, ob 20. uri.
Štirje uveljavljeni mojstri satire Boris Kobal, Jaša Jamnik, Lotos Šparovec in Miha Brajnik se tokrat lotevajo povsem vsakdanjih problemov naše sodobnosti. Skozi oči različnih skupin, od planincev in povzpetnikov, do obrtnikov, stereotipno nakazujejo naš odnos do delikatnih tem, kot so starost, narodna in verska pripadnost, istospolna usmerjenost, popivanje, prosjačenje brezdomcev na ulicah in še kaj. Celoto povezujejo pogrebci, ki na pokopališču s sarkazmom komentirajo dogajanje. Kot so zapisali ustvarjalci sami, gre za »državljansko neoporečen, logičen, vznesen in skoraj popolnoma trezen razmislek o vseslovenskih narodnih lastnostih in kvalitetah, o kvantah in kvantitetah, o strasteh in strahovih, o manijah in depresijah, o kreaciji, prokreaciji in rekreaciji, o nevoščljivosti in privoščljivosti, o travmah in kompleksih, o moških in ženskah in tistih vmes - o vsem, na kar imate odgovore, pa nanje še vedno iščete vprašanja.«