Möderndorfer snema drugi celovečerec

Režiser in scenarist Vinko Möderndorfer snema svoj drugi celovečerni film, ki nastaja po predlogi njegovega istoimenskega romana. Za snemanje je izbral preizkušeno filmsko ekipo.

Objavljeno
22. januar 2007 15.57
Vinko Möderndorfer
Ljubljana - Režiser in scenarist Vinko Möderndorfer snema svoj drugi celovečerni film "Pokrajina št. 2", ki nastaja po predlogi njegovega istoimenskega romanu. V filmu vlomilca Sergej in Polde pri kraji slike po naključju ukradeta tudi skrivnostni dokument, kar sproži nepričakovan zaplet. Snemanje srhljivke z elementi drame bo predvidoma potekalo do konca februarja v Ljubljani in okolici, Pivki in Škocjanu, so sporočili z Zavoda za umetniško in kulturno produkcijo.

"Scenarij je nastal iz spoznanja, da vsaka nerazčiščena preteklost, bodisi osebna ali nacionalna, pušča sledove in se neprestano vrača. Njeno vračanje vedno obremenjuje tiste rodove, ki z njo nimajo ničesar," je o filmu povedal Möderndorfer.

Glavno vlogo Sergeja bo odigral Marko Mandič, vzhajajoča zvezda letošnjega berlinskega filmskega festivala. V igralski zasedbi bodo med drugimi še srbski igralec Slobodan Čustič, Janez Hočevar - Rifle, Barbara Cerar, Maja Martina Merljak, Janez Škof, Štefka Drolc, Jaka Lah, Alenka Cilenšek, Peter Musevski in Slavko Cerjak.

Za snemanje drugega celovečernega filma je režiser izbral preizkušeno filmsko ekipo. Direktor fotografije je Dušan Joksimovič, producentka filma Eva Rohrman, scenograf Dušan Milavec, kostumografinja Alenka Korla, oblikovalka maske Mojca Gorogranc, oblikovalec zvoka Julij Zornik, snemalec zvoka Peter Žerovnik, dramaturg Blaž Lukan , montažer Andrija Zafranovič in direktor filma Matija Kozamernik. Velik del ekipe je sodeloval že pri Möderndorferjevem prvencu Predmestje iz leta 2004.

Film bo posnet v produkciji zavoda Forum Ljubljana, v koprodukciji s TV Slovenija in VPK. Realizacijo projekta sofinancira Filmski sklad Republike Slovenije.