Mednarodni festival Animateka

Kmalu se bo začel mednarodni festival animiranega filma Animateka za splet in mobilno telefonijo AnimaWeb.

Objavljeno
10. november 2009 19.51
Anna Omarczyk
Anna Omarczyk
Festival se bo odvijal v Kinodvoru v Ljubljani. Cilj festivala je, da vsako leto predstavi novo produkcijo kratkometražnega animiranega filma v Vzhodni in Srednji Evropi, tako slovenskemu občinstvu kot avtorjem ter drugim poznavalcem animiranega filma iz tujine.
Mednarodni festival animiranega filma Animateka letos nadaljuje lansko širitev v medmrežje in objavlja drugi mednarodni spletni natečaj računalniško izdelanih animiranih filmov, namenjenih objavi na spletu ali v mobilni telefoniji - AnimaWeb. Spodbuditi želijo mlade, morda še neuveljavljene ustvarjalce, da se spopadejo z animacijo. Tako si tudi letos obetajo obilico avtorskih prvencev, ki bodo nastali prav na pobudo natečaja in bi se s tem obogatila produkcija animiranih filmov v Srednji in Vzhodni Evropi. Natečaj se bo zaključil skupaj z zaključkom letošnje Animateke, ko bodo organizatorji festivala na spletni strani in na zaključni slovesnosti razglasili zmagovalni film, avtorja pa kot gosta povabili na Animateko 2010. Zmagovalca bo določilo občinstvo preko spletnega glasovanja. Končni rok za prijavo filmov je 1. december, to čno opoldne, za njih pa bo moč glasovati do 12. decembra 2009. Vse potrebno za prijavo svojih filmov najdete na spletni strani animaweb.animateka.si, kjer si bo prijavljene filme tudi moč ogledati.
Festival Animateka je stična točka za mednarodno srečanje in izmenjavo izkušenj avtorjev, študentov, selektorjev, novinarjev in občinstva.