Michael Bolton končno v Ljubljani

V ljubljanski Hali Tivoli bo 25. januarja prihodnje leto nastopil Michael Bolton, sloviti ameriški pevec in avtor. Kot pravi: »Vedno poskušam biti korak ali dva pred seboj. Moram tvegati.«

Objavljeno
29. oktober 2009 14.43
Anna Omarczyk
Anna Omarczyk
Michael Bolton bo prvič doslej nastopil v Ljubljani, 25. januarja v Hali Tivoli. Bolton je dvanajst novih skladb na plošči One World One Love napisal v sodelovanju z različnimi producenti, pisci in gosti. Tri izjeme so Sign Your Name Terenca Trent D’Arbyja, Crazy Love Vana Morrisona in Invisible Tattoo Sharon Robinson, sodelavke Leonarda Cohena.

»Vsaka plošča, vsak posnetek je zame dvig na drugo raven, potovanje in raziskovanje sebe kot avtorja.« Na koncertnih odrih ima tako visoke standarde kot jih želi v studiu pri nastajanju albuma, na leto pa ima 70 do 80 nastopov. Bolton je dobitnik dveh nagrad grammy za najboljši moški vokal (nominiran je bil štirikrat), šestih nagrad american music awards, vključno za najboljši vokal, dobitnik svoje zvezde na hollywoodskem pločniku slavnih, dobitnik nagrade hit makers award, Martin Luther award in prestižne Louis Hine nagrade za človekoljubnost in delo na področju človekovih pravic, nominacija za nagrado emmy za skladbo Tears of The Angels in izvajalec, ki je prodal preko 53 milijonov plošč.

Michael Bolton je za novo ploščo poiskal mlade glasbenike, ki so bili še najstniki, ko je sam izdajal svoje prve plošče. S pomočjo Jolene Cherry je pričel sodelovati s Nasri Atwah in Adamom Messingerjem iz Toronta ter Mikom Manijem in Jordan Omley, znanima kot The Jam in ki sta delala z Leono Lewis. Lani je spoznal svojo oboževalko Lady Gaga, ki si je želela sodelovanja s svojim velikim vzornikom. Skupaj sta ustvarila skladbo Murder My Heart. Rhythm and blues zvezdnik Ne-Yo je Boltona navdušil s svojim posluhom in glasbenim znanjem, skupaj pa sta ustvarila skladbo The Best.