Misija: Nemogoče 3

Supervohun Ethan Hunt (Cruise) se je umaknil iz akcije in se posvetil usposabljanju novih agentov. A k novi nalogi ga pokličejo, ko se na prizorišču pojavi najhujši nasprotnik doslej.

Objavljeno
03. maj 2006 15.37
Mission: Impossible III. ZDA, 2006. Režija: J.J. Abrams. Igrajo: Tom Cruise, Ving Rhames, Keri Russel, Philip Seymour Hoffman. Akcijski film. 126 min.

Supervohun Ethan Hunt (Cruise) se je umaknil iz akcije in se posvetil usposabljanju novih agentov. A k novi nalogi ga pokličejo, ko se na prizorišču pojavi najhujši nasprotnik doslej – Own Davian (Seymour Hoffman), mednarodni prekupčevalec z orožjem in informacijami, ki nima niti kančka vesti.

Kritiški konsenz: Ker bo slovenska predpremiera danes ob 19 uri, premiera v sredo 4. maja, ameriška premiera pa šele 5. maja, je kritik le za vzorec. Pravijo, da je to film, v katerem akcija ne pojenja niti za trenutek.

Proračun: 150 milijonov ameriških dolarjev.

Zanimivosti

- prvi film iz franšize iz leta 1996 je zaslužil več kot 450 milijonov dolarjev, drugi film iz leta 2000 pa je zbral skoraj 550 milijonov.

- tretji film bi moral biti v kinu že leta 2003, pa se je zapletlo pri izbiri igralcev in režiserja. Tik pred snemanjem je namreč odpoved dal Joe Carnahan, potem pa so ga zamaknili še zaradi Tomove vloge v Vojni svetov.

- Paramount Pictures je podjetje DHL, svetovno vodilno podjetje na področju ekspresnih in logističnih storitev, izbral za svojega uradnega transportnega in logističnega partnerja pri tem filmu