Miza za 4

V Španskih borcih bo drevi, s pričetkom ob 20. uri, premierna uprizoritev fizično-gledališkega omnibusa v izvedbi skupine Bitnamuun. Ponovitev premiere bo v petek ravno tako ob 20. večerni.

Objavljeno
03. junij 2010 14.47
Ta.C.
Ta.C.
Kot za zapisali Bitnamuunovci, ki so obenem izvajalci in sokreatorji predstave, je Miza za 4 nekončni plesno-gledališki omnibus, ki se pravzaprav ne ukvarja z Mizo, ne ponuja končnih pomenov, z nezanimanjem ošvrkne Resnico, prezira velike zgodbe in ima raje male skrivnosti. Je premični dnevni prostor, kjer Lui v miru poje svoje jastoge, je deska za sekljanje kumar, ki zaduši odmev visokih pet, in je vmesna postaja, kjer mehurčki pogasijo cigaretne ogorke in dim začini okus radenske in trpke kovine. Je rezina, ki ostane od klasične gledališke forme, zato najraje dreza v bizarne skušnjave, prednjači z instinktom, poseje drobce, poplakne klišeje, zre v razpoke, prešteje ostanke, zareže v celoto in iztiri pot domišljijskih polemik.

Na možnosti interpretacij so iz njenih štirih izraznih vogalov pogledali štirje avtorji: Branko Potočan, Magdalena Reiter, Irena Tomažin in Sebastijan Horvat. Tudi tokrat pa je tri vogale podpirala Jana Menger, ki je umetniški vodja skupine že od njenega nastanka. Za oblikovanje luči pa bo poskrbel Tomaž Štrucl.

Izvajalci in soustvarjalci so Matic Bobnar, Alja Bulič, Tanja Cirman, Katja Florjanc, Urša Kanjir, Bernarda Kristan, Tini Rozman, Ines Šimunić, Slavko Trivković, Andreja Vezovnik in Miha Vlaj.