Modni dogodek tokrat malo drugače

Po tridesetih letih bo modni kreator in izdelovalec umetelnih pletenin svetovnega slovesa z modno revijo spet v Ljubljani. Dušan Sorđan bo namreč v hostlu Celica pokazal svoje oblikovalske umetnine.

Objavljeno
15. maj 2007 19.25
Ljubljana - V atriju hostla Celica se bo 17. maja, ob 20.00 uri odvijala neobičajna zgodba iz modnega sveta.

Dušan Sorđan, ki je imel svojo prvo modno revijo v Sloveniji pred tremi desetletji v hotelu Lev, bo pokazal svoje oblikovalske umetnine v Celici. Kreator in izdelovalec pletenin z izjemnim občutkom za kulturo ter nekdanji vojaški zapor, sedaj hostel Celica, sta v teh tridesetih letih oba doživela močno preobrazbo z umetniškim navdihom, eden v tujini, drugi doma.

Nastopilo bo nekaj imen, ki bodo vzbudila nostalgijo. Vse nastopajoče bo oblekel v njegove izjemne modele, ekipa pa bo dopolnjena še z mladimi, novimi obrazi. Naj jih naštejemo le nekaj: pela bo kot nekoč na njegovih revijah Elda Viler, ki se ji bo pridružila še hčerka Ana Dežman, pa makedonska vokalna skupina Pella, ki jo vodi Ljuben Dimkaroski, že tedaj Dušanov dober prijatelj, legenda slovenskega manekenstva Nina Gazibara, pa Lepotica Jugoslavije iz leta 67' in fotomodel Nataša Košir, Rok Lasan in mnogi drugi. Svoje izdelke bo predstavila tudi akademska kiparka in oblikovalka unikatnega nakita, Dalija Sega.

Dušan Sorđan je kmalu potem ko je zapustil Jugoslavijo zaslovel na evropskem in svetovnem modnem trgu ter naj bi z brezmejno kreativnostjo in kulturo oblačenja osvojil celo Hollywood. Kljub izjemnemu uspehu pa Dušan nikoli ni hotel biti kultni avtor, ker zanj moda ni kult, temveč kultura. Njegove najuspešnejše modele si bomo ogledali na manekenih, pevcih in voditeljih različnih generacij ob glasbeni spremljavi po njegovem lastnem izboru.

Modni dogodek tokrat malo drugače - zgodba, ki se bo vpisala v zgodovino mode tudi na Slovenskem.