Muzej posvečen Michaelu?

Joe Jackson, oče pokojnega pevca Michaela, si prizadeva za izgradnjo sinu posvečenega muzeja v Garyju v ameriški zvezni državi Indiana, od koder je družina Jackson. Mesto je že podarilo zemljišče, je povedal župan Rudolph Clay.

Objavljeno
29. oktober 2009 13.36
Ti. Kr./STA
Ti. Kr./STA
Las Vegas - Joe Jackson, oče pokojnega pevca Michaela, si prizadeva za izgradnjo sinu posvečenega muzeja v Garyju v ameriški zvezni državi Indiana, od koder je družina Jackson. Župan Gary Rudolph Clay je povedal, da je mesto podarilo zemljišče, a je to tudi edini konkretni korak k uresničitvi precej nejasnega načrta.

 

Oče nekdanjega kralja popa pa je v sredo izjavil, da bodo "oboževalci Michaela Jacksona po vsem svetu bodo zelo ponosni, ko bo muzej zgrajen,". "To bo velik spomenik," je dodal.

 

Koliko bo stala izgradnja muzeja, kaj natančno bo v njem, kdo ga bo vodil in kdaj bo končan, ostaja za zdaj neznanka. Zaenkrat tudi ni jasno, ali bo del sredstev za izgradnjo morda na voljo iz naslova dediščine, nad katero bdita izvršitelja oporoke John Branca in John McClain.

 

Ob tem je po besedah poslovneža Simona Shourija, ki sodeluje pri projektu muzeja, nejasno tudi, ali bo družina Jackson prispevala sredstva za izgradnjo. Povedal je še, da sam ne ve, koliko bo stal projekt, niti ali bo šlo za profitno ali neprofitno podjetje.

 

"Še vedno smo v fazi načrtovanja, to je šele prvi korak," je dejal Shouri, sicer založnik Las Vegas Hollywood Magazine, in dodal: "Odprti smo za vse predloge, da te sanje spremenimo v resničnost. Naš namen je ohraniti spomin na eno največjih glasbenih ikon doslej."

 

Po njegovih besedah še ni odločeno, ali bo v muzeju predstavljena tudi temnejša plat zgodbe družine Jackson. Jacksonova smrt zaradi prevelikega odmerka pomirjeval in drugih zdravil je namreč le zadnja v vrsti kontoroverz okrog preminulega pevca.

 

Akcija za zbiranje sredstev za Jacksonov muzej se je sicer že začela v Las Vegasu. Prvi je denar - 10.000 dolarjev - doniral Johnny Brenden, lastnik kina v hotelu-casinoju Palms, ki ga je Michael Jackson z otroki pogosto obiskoval, kadar se je mudil v mestu.

 

Iz pisarne župana mesta Gary pa je v javnost že prišla brošura z okvirnim načrtom za Jacksonov muzej in hotel ob njem. Novi hotel s petimi zvezdicami naj bi odprli leta 2011, to pa je tudi edini rok, opredeljen v brošuri.