Na Kubi našli Hemingwayjeve zapiske

V hiši v Havani na Kubi, kjer je dolga leta živel in pisal pisatelj Ernest Hemingway, so kubanski strokovnjaki našli doslej neznane zapiske.

Objavljeno
24. junij 2007 19.24
pisatelj Ernest Hemingway
Havana - Kubanski strokovnjaki so našli doslej neznane zapiske ameriškega pisatelja Ernesta Hemingwayja. Na mednarodnem kolokviju o tem nobelovcu v Havani so namreč sporočili, da so zapiske odkrili v kopalnici v hiši, v kateri je Hemingway (1899-1961) dolga leta živel in pisal.

Zapiski datirajo iz obdobja od leta 1942 do leta 1953 in vsebujejo predvsem podatke o pisateljevi telesni teži. Razkrivajo Hemingwayjevo strast do športa in pisateljevo veliko skrb za lastno zdravje, je po poročanju sobotnega kubanskega tiska povedala restavratorka Elisa Serrano.

Hemingwayjeva hiša, Finca Vigia, stoji v kraju San Francisco de Paula, približno 25 kilometrov stran od Havane. Pisatelj je na Kubi živel med letoma 1939 in 1960. V hiši Finca Vigia je med drugim nastalo njegovo glavno delo Starec in morje, za katerega je leta 1954 prejel Nobelovo nagrado za književnost.