Na prenovljenega Picassa bomo čakali dlje

Prvotno za leto 2012 napovedano ponovno odprtje Picassovega muzeja v Parizu so prestavili.

 


Objavljeno
17. november 2011 10.06
Posodobljeno
17. november 2011 11.22
Ni. Š., Delo.si
Ni. Š., Delo.si

Direktorica muzeja Anne Baldassari je povedala, da bo muzej vrata za javnost ponovno odprl 1. maja 2013, poroča STA. Muzej je zaradi prenove sicer zaprt že od septembra 2009.

Picassov muzej v središču francoske prestolnice bo z obsežno prenovo pridobil trikrat več površin. Prenavljati pa so ga pravzaprav začeli šele pred nekaj tedni. Ker se je zaradi tehničnih težav zamaknil začetek del, se bodo povečali tudi stroški prenove. Namesto predvidenih 23 milijonov evrov bo le ta stala 54 milijonov evrov. Od tega bo država prispevala 19 milijonov evrov, preostanek morajo zagotoviti v muzeju.

Odkar je muzej zaprt, dela iz zbirke razstavljajo po svetu. Pripravili so dober ducat razstav, ki so bile med drugim na ogled v Helsinkih, Sankt Peterburgu, Richmondu in San Franciscu. »Del ne dajemo v najem, kot so mi nekateri očitali, temveč razstavo organiziramo v celoti, tudi prevoz umetnin, zavarovanje, postavitev in katalog. In za to smo plačani, je dejala Baldassarijeva. Do konca leta 2012 bodo v tujini pripravili še šest razstav.