"Nadrealisti" bodo znova nasmejali

Legendarna sarajevska skupina komikov, znana pod imenom "Top-lista nadrealista", bo po 17 letih spet na televizijskih zaslonih, in sicer najprej na RTL Televiziji na Hrvaškem.

Objavljeno
27. marec 2007 14.30
Branko Đurić-Đuro
Zagreb - Legendarna sarajevska skupina komikov, znana pod imenom "Top-lista nadrealista", bo po 17 letih spet na televizijskih zaslonih, in sicer najprej na RTL Televiziji na Hrvaškem, je potrdil tiskovni predstavnik RTL Televizije Kristijan Gržetić.

Napovedal je, da bo prva od 13 novih polurnih nadaljevank "nadreality showa", posnetih marca v Sarajevu, na sporedu v torek, 3. aprila, zvečer. V prvem nadaljevanju bodo gledalci spoznali vrsto novih likov ter imeli priložnost pogledati "verjetno najbolj ganljivo telenovelo - Ljubezen v nakupovalnem centru".

Med "nadrealisti" nista več Branko Đurić - Đuro in Nele Karajlić, vendar ne bo manjkalo igralcev iz 80-ih let, kot so Zenit Djozić Fu-Do, Elvis J. Kurtović, Darko Ostojić Minka in Jipalo Junuz. V "nadreality showu" bo veliko novih obrazov, med njim Milan Pavlović, ki je - tudi v Sloveniji - znan po skečih o Muji in Hasi z Enisom Bešlagićem.

Parodija na današnje televizijske programe

Sedanji člani "nadrealistov" niso želeli posneti oddaje, ki bi bile vsebinsko enake kot njihove stare nadaljevanke. Sicer imajo nova in stara nadaljevanja nekatere podobnosti, vendar je "novi show sodobnejši, hitrejši in ima več folov po kvadratnem centimetru", kot so napovedali nadrealisti. Dodali so, da bo "nadreality show" predvsem parodija na današnje televizijske programe - od jutranjega programa do dnevnika.

V "nadreality showu" sledijo televizijske trende in imajo jutranjo oddajo "Fatness club" (Klub za debelenje). V okviru športnega programa so posneli oddaji Gay olimpiada z razburljivim bob tekmovanjem ter Olimpiado za gospodinje, ki bodo tekmovale v curlingu. Napovedali so tudi boj "CRO popa" proti "Turbo razbijaču" - zmagovalec bo tisti, ki drugega ubije s pesmijo. Seveda bodo imeli skeče z urgence in o policajih ter klimatskih spremembah, pripetljajih na zvezdniški sceni in podobno.

"Nadreality show" je kupila tudi Federalna televizija BiH, producenti oddaje pa se pogajajo o televizijskih predvajanjih v Sloveniji, Srbiji, Črni gori in Makedoniji, prebiti pa se nameravajo tudi na televizijske trge na Poljskem, Češkem in Madžarskem.