Nagrada brit za Take That

Skupina Take That je prejela najpomembnejšo med nagradami brit, ki so namenjene dosežkom v pop glasbi. Band je za svojo "Patience" prejel nagrado za najboljši singel leta.

Objavljeno
15. februar 2007 17.55
Brit nagrade
London - Fantovska skupina Take That je po ponovni združitvi v sredo zvečer v Londonu pobrala najbolj pomembno med nagradami brit, ki so namenjene dosežkom v pop glasbi. Band je za svojo "Patience" prejel nagrado za najboljši singel leta. Njihov bivši kolega Robbie Williams, ki se tačas v Združenih državah odvaja od tablet, je ostal praznih rok. Po dve nagradi sta pobrala še novi angleški band Arctic Monkeys in ameriški rockerji The Killers.

Briti, primerljivi z grammyji v ZDA, so najbolj pomembne nagrade, ki jih podeljuje britanska glasbena industrija. Za razliko od prejšnjih let letos ni bilo očitnega zmagovalca. Najbolj razočarana je domov odšla 21-letna Lily Allen, ki je lani poleti z debitantskim singlom "Smile" zasedala prva mesta na lestvicah najbolj poslušanih skladb. Londončanka je kljub trem nominacijam ostala brez nagrade.

Take That so si prislužili nagrado za najboljšo pesem. To je že peti brit v njihovi karieri. Nekdanji član Take That Robbie Williams pa je moral nagrado za najboljši nastop v živo prepustiti bandu Muse.

Dve nagradi so si prislužili Arctic Monkeys, in sicer za najboljši britanski band in najboljši britanski album leta z naslovom "Whatever People Say I Am, That's What I Am Not". Zasedba The Killers si je v mednarodni kategoriji prislužila nagradi za najboljšo skupino in najboljši album ("Sam's Town"). Najboljša britanska solista sta Amy Winehouse in James Morrison, v mednarodnem okviru sta v tej kategoriji slavila Nelly Furtado in Justin Timberlake.

Med debitanti so za najboljše obveljali britanska zasedba Fratellis in Američani Orson. Za poseben prispevek k britanski glasbi so nagrado brit prejeli Oasis.