Nagrade za mlade ustvarjalce

Kulturni forum avstrijskega veleposlaništva v Ljubljani razpisuje nagrade Walter Koschatzky Kunst 2007, ki je namenjen mladim ustvarjalcem, starim do 35 let.

Objavljeno
08. januar 2007 15.55
Umetniški atelje
Dunaj/Ljubljana - Kulturni forum avstrijskega veleposlaništva v Ljubljani razpisuje nagrade Walter Koschatzky Kunst 2007, ki je namenjen mladim ustvarjalcem, starim do 35 let.

Zainteresirani lahko na natečaj prijavijo do tri dela na papirju, ki niso večja od 100x140 centimetrov. Tema razpisa ni določena, ustvarjalci se lahko poslužijo različnih kreativnih praks, v poštev pa ne pridejo klasične, grafično neobdelane fotografije. Razpis je odprt do 31. januarja, nanj se je potrebno prijaviti preko spletne strani www.koschatzkykunstpreis.at.

V komisiji tudi zbirateljica umetnin

O prijavljenih delih bo odločala petčlanska komisija, ki ji bo predsedoval direktor dunajskega muzeja za sodobno umetnost Edelbert Koeb. V žiriji bodo še umetniška vodja muzeja Gabriela Koschatzky-Elias, zbirateljica umetnin Agnes Essl, profesor na dunajski likovni akademiji Gunter Damisch in predsednik dunajskega Rotary Cluba Albertina Georg Gittler.

Zmagovalna dela bodo predtavljena na razstavi

Do 1. februarja bodo žiranti naredili predizbor. Izbrana dela bodo morali avtorji v natisnjeni obliki posredovati Muzeju sodobne umetnosti do 30. marca. Žiranti bodo nato aprila izbrali od 50 do 70 del, ki se bodo potegovala za glavne tri nagrade Walter Koschatzky Kunst in bodo predstavljena na razstavi, ki je predvidena za 26. maj.
Nagrade v vrednosti 6 tisoč evrov za prvo, 4 tisoč evrov za drugo in 2 tisoč petsto evrov za tretje mesto bodo podelili 1. junija. Zmagovalna dela bodo odkupili za tisoč evrov in bodo uvrščena v stalno zbirko Rotary Cluba Albertina. Več o razpisu je na voljo na spletni strani www.koschatzkykunstpreis.at.