Naša mala mis presenetila

Ameriški ceh filmskih producentov je za film leta 2006 razglasil nizkoproračunsko črno komedijo Naša mala mis (Little Miss Sunshine). Ali bo v torek nominiran za oskarja?

Objavljeno
22. januar 2007 11.24
Abigail Breslin
Los Angeles - Ameriški ceh filmskih producentov je za film leta 2006 razglasil nizkoproračunsko črno komedijo Naša mala mis (Little Miss Sunshine). Kritiki to odločitev štejejo za veliko presenečenje, saj so bili v konkurenci filmi, kot so Babilon, Dvojna igra, Sanjske punce in Kraljica, za katere je verjetno, da bodo v torek vsi nominirani za prestižne oskarje.

Znano je, da ima producentski ceh velik vpliv na izbor filmov, ki se bodo znašli v tekmi za najbolj zaželeno filmsko nagrado. Napoved ceha se je v zadnjih 17 letih enajstkrat pokril z izborom Ameriške filmske akademije.

Komedije pri razdeljevanju oskarjev ponavadi potegnejo kratko, vendar so kritiki prepričani, da bo v ožjem izboru letos tudi Naša mala mis, zgodba o neobičajni in "odtrgani" družini, ki se je odločila svojo sedemletno hčer pripeljati do finala lepotnega tekmovanja.

Film Naša mala mis je satira, obenem pa razkriva globoko človeško plat. Scenarij je napisal Michael Arndt, v filmu pa igrajo Toni Collette, Steve Carell, Abigail Breslin, Greg Kinnear, Paul Dano in Alan Arkin. Film je režiserski debut zakonskega para Jonathan Dayton in Valerie Faris.