Neposreden udarec rock'n'rolla

V ljubljanskem Kinu Šiška je v četrtek skupina Toronto Drug Bust predstavila prvenec Enfant Terrible.

Objavljeno
05. februar 2011 00.01
Zdenko Matoz, kultura
Zdenko Matoz, kultura
Projekt The Toronto Drug Bust ni nastal kot običajna glasbena zasedba, ampak se je začel kot projekt, ki je posnel album, nato pa je vodja skupine in pevec Izak Košir sestavil koncertno postavo, ki je nabirala koncertno kilometrino po Sloveniji, da bi se v četrtek v živo predstavila ljubljanskemu občinstvu.

Ker je bil koncert v manjši dvorni Komuni, je bilo prijetno polno. Hkrati je to nakazalo možnost serije manjših koncertov v skoraj pravem klubskem vzdušju.


Zasedba Toronto Drug Bust - pevec Izak Košir, kitarista Vid Polončič-Ruparčič in Tamir Gostiša, basist Jernej Kržič in bobnar Dorian Granda - je drveče predstavila večinoma udarne pesmi s prvenca Enfant Terrible, med katerimi so poskočnice Best Of Me, Gimme Your Love in If You Were Mine najbolj odmevale. Občinstvu so privoščili tudi premor ob baladi Emerald Green, ki jo je s slide kitaro obarval gost Mišo Drobež. Sicer je skupina v goste povabila še producenta albuma Finca Ramija Helina, ki je bil očitno navdušen nad koncertom, na katerem je igral večinoma klaviature. Tretji gost je bil Izakov brat Tadej Košir, čigar ostra kitara barva zvok številnim slovenskim zasedbam, matična pa mu je Neishina spremljevalna skupina.


Ker imajo Toronto Drug Bust le material s prvenca, pa še tega niso v celoti zaigrali, so se modro odločili ponuditi še nekaj priredb. Pri tem so izbrali pošteno pot ne zelo všečnih in znanih pesmi, in tako ponudili še malo šolo rock'n'rolla. Zadonele so priredbe The Jean Genie Davida Bowieja, Yer Blues skupine The Beatles, Ventilator Blues Rolling Stonesov in blues na zimzeleno melodijo Good Morning Littlle Schoolgirl, ki so jo odbrenkali za dodatek.

Pošten in neposreden udarec rock'n'rolla.