New Young Pony Club in We cant't sleep at night

V četrtek, 24. junija ob 21. uri bo v Katedrali Kina Šiška nastopila vroča britanska New-Wave-Dance-Electronica Pop-Rock senzacija New Young Pony Club v družbi z zasavskimi indie-new wave-punk žurerji We Can't Sleep At Night.

Objavljeno
22. junij 2010 19.00
Ta.C.
Ta.C.
Ljubljana - New Young Pony Club so londonski kvintet, ki črpa iz dediščine post-punka in novega vala, pri čemer se ne sramuje pop etike in plesnih ritmov. Sami pravijo, da so plesno glasbo združili s popom in dobili nekaj, kar si lahko požvižgavaš in na kar lahko tudi plešeš.

Kmalu po formiranju benda pred petimi leti jih je glasbeni tisk proglasil za prvake gibanja "nu rave" oziroma "disco punk-a". Že sama postava s tremi dekleti, predvsem pa s pevko in z avtorico večine besedil Tahito, deluje več kot izzivalno in senzualno. Skupino sta ustanovila prijatelja, pevka Tahita Bulmer in producent Andy Spence, ki ju druži ljubezen do punka in plesne glasbe. Prvotno naj bi nastopala samo Tahita, a se je par kmalu odločil za razširjeno zasedbo, ki so se ji pridružili Lou Hayter (klaviature), Sarah Jones (bobni) in Igor Volk (bas). Njihov prvenec Fantastic Playroom, ki je izšel leta 2007 za avstralsko založbo Modular, jim je - med drugim - prinesel nominacijo za nagrado Mercury.

Novi album The Optimist, ki je ravnokar izšel, so producirali, financirali in izdali sami. V skladbah, kot so Chaos, We Want To in Lost A Girl, zvenijo samozavestno in prepričljivo, predvsem pa ne dajejo nikakaršnega vtisa, da gre za sfabricirano muho enodnevnico.

Slovenska glazbena zasedba We can't sleep at night je nastala leta 2004, njihova glasba je prepojena s post punk in novovalovskimi sokovi skupin, kot so Pavement, The Fall, Talking Heads, kot tudi novodobnimi heroji indie rocka. Tročlanska zasedba, ki jo zastopajo intenzivni biti bobnov, všečni
basovski rifi ter dezorientirane kitarske "partiture" in vokali, v kompletu vedno brez kakršnegakoli dvoma garantirajo top žur.

Razposajeni zasavski indie rockerji s srčnim koncertiranjem, neumornim mednardonim turanjem in entuzijastičnim aktivizmom v zadnjih letih postali nosilci domače indie scene. Njihova glasba se naslanja na sodobne trende rock preporoda v svetovnem rockovskem miljeju, hkrati vleče na plano nekatere zvočne elemente melodičnega indie rocka ter izvornega post punka osemdesetih. Končni rezultat takšnega mešanja je suverena, na trenutke diskoidno-plesna, spet drugič neprisiljeno avantgardna muzika z mladostnim energetskim nabojem in ostrino nebrzdanosti.

New Young Pony Club - We Want To

We can't sleep at night - Fallish