Nocoj znani dobitniki Viktorjev

V Cankarjevem domu v Ljubljani bodo drevi podelili viktorje - slovenska priznanja na področju medijev in popularne kulture.

Objavljeno
24. marec 2007 11.01
Sašo Hribar
Ljubljana - V Cankarjevem domu v Ljubljani bodo drevi podelili viktorje - slovenska priznanja na področju medijev in popularne kulture. Priznanja so razdeljena v dve kategoriji, in sicer strokovni viktorji, ki jih izbere Akademija Viktor, in viktorji popularnosti, ki jih izberejo bralci revije Stop. Prireditev bo ponovno vodil Jurij Zrnec, za vse povabljene pa po prireditvi pripravljajo veliko zabavo.


Nominiranci za viktorje popularnosti med televizijskimi osebnostmi so Bojan Emeršič, Lado Bizovičar in Sašo Hribar, v kategoriji televizijskih oddaj so nominirane oddaje Avantura, Odmevi in Tistega lepega popoldneva, med glasbenimi izvajalci pa Leeloojamais, Siddharta in Zoran Predin. Nominiranci so še Dejan Vedlin, Simon Klanfer in Špela Močnik (radijska osebnost) ter Postaja Center, Radio City in Radio Hit (radijska postaja).

Nominiranci za strokovne viktorje so Boštjan Lajovic, Slavko Bobovnik in Uroš Slak (v kategoriji voditelj informativne oddaje); Jure Godler, Jasna Kuljaj in Miha Šalehar (obetavna medijska osebnost); Jasno in glasno, Knjiga mene briga, Štafeta mladosti (otroška in mladinska tv oddaja); Lado Bizovičar, Mojca Mavec, Sašo Hribar (voditelj zabavne tv oddaje); Druga generacija, Kaj boš počel, ko prideš ven od tu? in Rex - Ladje usodno znamenje (dokumentarna tv oddaja); Čez planke, Hri-bar in Tistega lepega popoldneva (zabavna tv oddaja). V kategoriji igrana tv oddaja oziroma film so nominirani Kako sem videl svet izpod mize, Naša mala klinika in Temna stran lune.

Lani so viktorje podelili Jožetu Činču (tv osebnost), Robertu Pečniku Peču (radijska osebnost) in Neishi (glasbeni izvajalec). Najboljša tv oddaja je bila E+, Radio Hit je bil izbran za najboljšo radijsko postajo. Strokovna akademija je za najboljšega voditelja informativne oddaje izbrala Marcela Štefančiča Jr., najboljši voditelj zabavne tv oddaje pa je bil ponovno Sašo Hribar.

Ostali dobitniki: Maja Roš (obetavna medijska osebnost), 24 ur (informativna tv oddaja), Tistega lepega popoldneva (zabavna tv oddaja), Naša mala klinika (igrana tv oddaja), Photo:Joco Žnidaršič (dokumentarna oddaja) in Knjiga mene briga (otroška in mladinska tv oddaja). Viktorja za posebne dosežke so prejeli ustvarjalci resničnostnega šova Bar in Info TV, Tone Vogrinec pa je bil dobitnik viktorja za življenjsko delo.

Današnja podelitev bo 15. po vrsti. Prireditvi bo sledila zabava na Gospodarskem razstavišču, kjer bodo pogostili okoli 1300 osebnosti iz slovenskega medijskega prostora.